En oppdatering fra Jakobs hus

En oppdatering fra Jakobs hus

Oppdatering fra Jakobs hus

De sosiale prosjektene i Colombia kjenner på smerten ved å ikke kunne følge opp barna som før pandemien. Likevel fortsetter arbeidet med å møte barna som kommer fra vanskelige livssituasjoner.

På Jakobs hus utenfor Bogotá og på Fredens hus i Medellín, er det fortsatt hjemmeskole og strenge restriksjoner for besøk. Det har vært vanskelig for barna som har en familie, å ikke få besøk av slektninger og samtidig ikke får treffe barna på skolen de vanligvis går på. Det har også vært utfordrende for ansatte som ikke får dratt hjem så ofte som de skulle ønske, på grunn av reduserte transportmuligheter.

Forandret brødrepar

Likevel fortsetter det viktige rehabiliteringsarbeidet på gården. Brødrene Jesus (12) og Johan (9) flyttet nylig inn på Jakobs hus. De kom fra en familie preget av alkoholisme og lite tilstedeværende foreldre. Brødreparet gikk ikke på skole og levde så og si på gata, med alt det innebærer av rusmisbruk og kriminalitet.

Brødreparet Jesus (12) og Johan (9) har funnet seg til rette på gården.

En av de ansatte på Jakobs hus forteller at dette merkes godt på guttenes vokabular og oppførsel.

– Da de kom hit oppførte eldstemann seg som en voksen person i en gutts kropp. Ingen av brødrene uttrykte noe særlig følelsesliv, utenom aggressivitet. En av de største forandringene vi ser etter ganske kort tid her, er hvordan de nå er i stand til å gråte, leke og ikke minst bare være barn. De klarer å forholde seg til autoritetspersoner, har endret vokabular og holdninger, og har slått seg godt til ro på området.

Gir det videre

En av dem som jobber med barna på Jakobs hus er 22 år gamle Nicolas Vega. Han kom selv til stedet som tiåring og får nå jobbe med barn i samme situasjon som han selv var.

– Det er et privilegium at jeg får gi videre av det jeg selv har mottatt gjennom årene her. Mitt største ønske er å studere psykologi, slik at jeg kan jobbe som psykolog her på Jakobs hus. Jeg takker Gud for menneskene her og de som støtter dette arbeidet, for at de har hjulpet meg og vist at de har tro på meg.

Takk for at du er med å støtter arbeidet på Jakobs hus i denne krevende situasjonen.