Frem til start

Frem til start

Den 14. januar starter vi opp vinterens første serie: Frem til start. Denne serien har vi gledet oss til lenge og den skal vare frem til 25. februar – i hele syv uker! Vi ønsker rett og slett og gå frem til start, ikke tilbake til start, men frem. Akkurat som i et løp, hvor starten sier: Go to the start, så sier vi frem til start. Fordi vi tror, at dersom vi skal kunne få til et godt løp, så må vi gå frem til starten. Og, på samme måte er det med den kristne troen, for å få en ordentlig forståelse av hva den kristne troen er, så må vi gå frem til starten.

Fordi alt har et utgangspunkt eller et startpunkt: Livet, jobben, utdanningen, erfaringen vi har, men også vår tro. Hva slags utgangspunkt har troen vår? For mange så starter troen vår i barndommen. Og, barndommens tro farger også vår tro som voksne. Utfordringen er at når vi blir voksne, så får vi andre spørsmål og vi får voksne erfaringer, som utfordrer vår barndoms tro. Flere velger da å forlate troen som voksne, fordi barndommens tro ikke svarer på voksenlivets spørsmål og utfordringer. Da er spørsmålet: Var barndommens tro feil, eller var den bare ikke tilpasset et voksenliv? Kan det være slik at vi har hatt en mangelfull overgang mellom en barnetro og en voksentro som gjør at troens spørsmål som voksne, ikke får voksne svar, men at den får barnetroens svar, som da ikke gir et godt svar på et voksent spørsmål. Så er spørsmålet: Dersom vi skulle starte å tro på nytt idag, dersom vi skulle re-startet troen vår, hvor ville vi ha startet – og hvordan ville det sett ut? Hvordan ser en voksen tro på Jesus ut? I denne serien vil du mest sannsynligvis høre noe du har hørt før. Men, kanskje du også får høre noe du ikke har hørt før. Og, kanskje du får høre noe som provoserer deg og som utfordrer den troen som du kanskje bærer med deg.

Uansett hvor du er i troens landskap, så inviteres du med på en syv ukers vandring gjennom overskrifter som: Utgangspunktet, Jesus og synd og sånn, Hva er det med korset?, Gjerder og grenser, Til eget bruk?, Nåde og tilgivelse, og Fortsett. 

Håper du vil invitere med deg en venn!

Velkommen til gudstjenester i Skien misjonskirke kl. 11.00.